Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

11. Witte boonen soep.

Anderhalve liter witteboonennat en Vs liter eenheidsworst-bouillon, 1 kop vol gekookte witte boonen. (Twee Eetlepels gekookte gort). Drie eetlepels geelgefruite uien, 2 lepels meel. Peper en zout naar smaak, een paar kruidnagels.

Bij de samengevoegde twee liters nat en bouillon voegt men de witte boonen, kookt ze gaar en zift ze. (Men kan de boonen ook heel laten). Men laat ze dan nog eens 10 minuten doorkoken met de speceryen (en de gort) en de gefruite uien. Is de soep niet dik genoeg, dan kan men ze binden met wat in lauw water aangemaakt meel.

12. Tomatensoep.

Een pond tomaten, l1/, liter bouillon van beenderen, 3 uitjes, peper en zout naar smaak, een kopje gemalen gort, 1 mespunt suiker, y, theelepel geraspte notenmuskaat, 1 lepel boter of mélange.

De tomaten worden met de uitjes in een weinig water met de boter gaargekookt, daarna gezift en dit gezifte in den beendewnbouillon opgekookt met de verschillende opgegeven ingrediënten. Daarna roert men de gort in de soep en kookt deze tot de gort gaar is.

Sommigen doen balletjes gehakt in deze soep.

Sluiten