Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

V4 theelepel peper, V« theelepel geraspte notemusk&at, 't wit van een ei of V/3 lepel meel aangeroerd met 2 lepels melk. Zout naar smaak. Mélange AofB öf vet. Beschuitkruim of paneermeel.

De eenheidsworst wordt fijngehakt en met al de opgegeven ingrediënten goed door elkander gewerkt.

Hiervan maakt men kleine balletjes gehakt, of 2 groote ballen, die men in kruim of paneermeel wentelt en daarna in heete mélange of vet, aan weerszijden lichtbruin braadt.

16. Kerriegehakt van eenheidsworst;

(om bfl rj)st te gebruiken). Diie ons gekookte eenheidsworst, 1 groote kop vol gekookte rijst, 1 dik sneedje brood (geweekt) V4 theelepel peper, V» theelepel geraspte notemuskaat, 1 volle lepel kerriepoeder, 1 lepel fijngesneden uitjes, 1 wit van één ei of l1/, lepel meel met melk aangelengd. Paneermeel, boter, mélange of vet.

De worst hakt of maakt men met een vork fijn, evenzoo wrijft men de gekookte rijst fijn. Het geweekte brood perst men uit en verwerkt men dit samen met de worst, de rijst, het eiwit (of het aangemaakte meel), de specerijen en de uitjes tot balletjes gehakt of tot 2 grootere ballen, die men in paneermeel wentelt en verder in boter, mélange of vet bruinbraadt.

Sluiten