Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

wat meel en een paar stukjes boter en vervolgens nog overgoten met 2 of 3 lepels van het macaroni-nat.

Men doet den schotel'in den warmen oven en bakt dit gerecht Uchtbruin, tot er een korstje gevormd is.

21. Jachtschotel van eenheidsworst, aardappelen en groenten.

Drie ons gekookte fijngehakte eenheidsworst, overgeschoten gekookte aardappelen van den vorigen dag, aan schijfjes gesneden, (een bord vol), gekookte groen£ ten als: boontjes, snrjboonen, gehakte bloemkool, rauwe fijn gesneden tomaten, gebakken uien, gekookte kook gekookt gehakt peenloof, enz. Zout, peper en notemuskaat naar smaak, boter of mélange, (voor hen die er van houden; wat aangemaakte soya), paneermeel of meel dan wel beschuitkruim.

Al de boven opgegeven ingrediënten worden, met de specerijen, laag om laag in een met boter besmeerden schotel gedaan en dan overgoten met eenige lepels bouillon van de gekookte eenheidsworst, met het meel overstrooid en met een paar stukjes boter of mélange er boven op, in den warmen oven gedaan. Men bakt dezen jachtschotel waarvan de bovenste laag aardappelen moet zijn, lichtbruin op.

Sluiten