Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

22. Gehakt van eenheidsworst met kalfsvleesch.

Voor het 'vleesch kan men versch of van den vorigen dag overgeschoten kalfsvleesch öf rauw kalfsvleesch nemen. Dit vleesch wordt dan met het vleesch van de eenheidsworst samen fijngehakt en op dezelfde wijze bereid met de opgegeven ingrediënten als onder No. 17, doch men neme liever brood in plaats van aardappelen en l1/* lepel meel, 3 lepels melk (of een ei). Overigens dezelfde bestanddeelen als bij 17 is aangegeven. Voor liefhebbers kan men een rauw uitje door het te hakken vleesch mengen.

Dezelfde bereiding als onder No. 17. Men kan één of 2 groote ballen gehakt dan wel kleine balletjes maken, naaf eigen verkiezing.

29- Omelet (eierstruif)

met gehakte eenheidsworst. Drie of vier regeeringseieren, 1/3 a */* ons gekookte, fijngehakte eenheidsworst, 'n volle lepel meel, 2 a 3 lepels mejk, een mespunt peper en s/* theelepel zout naar smaak, boter of mélange öf olie.

Om de omelet luchtig te doen worden, doet men goed het wit en het geel der eieren elk afzonderlijk te klutsen; men maakt het meel vervolgens met

Sluiten