Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

melk (of water) aan, roert dit, met de specerijen, door de by elkander gevoegde witten en geel der eieren en bakt dit verder in beete boter, mélange of olie.

Is de eierstruif bijna gestold, dan strodït men er vlug de fijngehakte eenheidsworst over, vouwt den eierstruif daarna dicht en bakt dezen eindelijk aan weerszijden lichtbruin op.

24. Komkommers gevuld met eenheidsworst

Twee komkommers, farce, van eenheidsworst, overgeschoten jus, paneermeel, boter of mélange, zout en peper naar de behoefte.

De komkommers worden geschild, even in water opgekookt en daarna uitgehold. Dan neemt men een vuurvasten schotel, doet hierin wat overgeschoten jus, een tikje boter, vult de uitgehó1&e"#mkommers met het gehakt van de eenheidsworst (als bij No. 18 n.1. rrjst of gort en geen brood — of bij No. 22: een andere samenstelling) en doet of schikt deze in een vuurvasten schotel. Men bestrooit ze met wat paneermeel, doet op iedere Komkommer een kluitje boter en laat dit gerecht eerst10 minuten dichtgedekt, en dan open in den oven lichtbruin worden.

Sluiten