Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

25. Tomaten gevuld met eenheidsworst

Zes of acht tomaten, gehakt van eenheidsworst (zie No. 18 of No. 22), jus, boter of mélange, paneermeel, peper en zout.

De tomaten ontdoet men van de groene kronen, wascht ze daarna en overgiet ze met kokend water.

Men holt ze vervolgens uit, zonder dat uitgeholde weg te werpen, vult ze met gehakt van eenheidsworst en schikt ze in een met boter of mélange besmeerden vuurvasten schotel. Het uitgeholde tomatenvleesch hakt men fijn, vermengt dit met wat jus en specerijen en doet dit over de gevulde tomaten, in den schotel.

Men bestrooit het gerecht met paneermeel, hier en daar een tikje boter en bakt dit, gedurende 10 minuten in den heeten oven tot zich bovenop een lichtbruine korst heeft gevormd.

26. Slakropjes gevuld met eenheidsworst.

Zes a acht slakropjes, 2 lepels boter, mélange of vet, paneermeel, bouillon, eenheidsworst-croquetten.

De kropjes worden goed schoongemaakt, van zand en vuil ontdaan, flirlk*schoongewasschen en daarna in hun geheeL met zou±, in water gaargekookt. Men laat ze op een vergiet uitlekken.

Sluiten