Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Koud geworden, holt men ze van binnen uit (haalt men het binnenste weg) en doet in elk kropje een croquet (sie No. 18). Men schikt dan de kropjes in een met boter of mélange besmeerden vuurvasten schotel, overgiet ze met overgeschoten jus of wat bouillon, bestrooit ze met paneermeel en laat eindelijk dit gerecht in den warmen oven lichtbruin worden.

Evenzoo maakt men

27. Andijviekroppen gevuld met eenheidsworst

Bereiding evenals bij No. 26. In plaats van sla neme men andijvie.

28. Uien gevuld met eenheidsworst

Vijf of zes groote uien, gehakt van einheidsworst, een paar lepels boter, mélange of margarine, 2 lepels melk, peper, zout en notemuskaat naar smaak. Beschuitkruim of paneermeel.

. De uien worden eerst geschild, gewasschen, bijna gaar gekookt en daarna van boven uitgehold. Dit uitgehaalde van de uien wordt vermengd met het gehakt van de einheidsworst en dit mengsel, met de specerijen aangeroerd, in de uitgeholde uien gedaan.

In een met boter, mélange of margarine besmeerden schotel schikt men de gevulde uien, doet er wat

Sluiten