Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Voor de groenten: stukjes gekookte bloemkool,, gekookte spergeboontjes, doperwtjes, snflboonen, kleine worteltjes, enz. De saus wordt gemaakt van V4 liter water, 2 Va lepel meel Va theelepel fijne peper, V'4 theelepel notemuskaatgruis, 1 lepel soya, zout naar smaak.

De specerijen worden met water opgekookt; daarna voegt men er de soya brj, roert het meel aan met wat water tot een papje en mengt dit met de gekookte specerijen. Men kookt dit alles tot het gebonden is en stort dit over den rijstrand, waar men, * binnen in, al de gekookte groenten heeft gedaan. Evenzoo maakt men een

31. Aardappelrand met gekookte groenten en pikante- of kerriesaus.

Gekookte aardappelen maakt men fijn, doet er wat melk, boter, zout, peper en notemuskaat door, maakt van dit alles een purée en doet deze in den rijstrand.

Overigens handelt men als onder No. 30.

AARDAPPELGERECHTEN.

32. Aardappelschotel.

Een a twee pond gekookt aardappelen, 4 lepels gefruite uien, 1 groot kopje vol geraspte regeerings-

Sluiten