Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kaas, 1 lepel boter of mélange, 2 kopjes melk en water of bouillon van maggi- of bouillonblokjes, paneermeel, boter of mélange, peper en zout naar smaak.

In een met boter bestreken schotel doet men wat boter en 2 lepels bouillon of water en melk; daarop snippert men de aardappelen, strooit er de geraspte kaas met wat peper en zout over, daarna de gefruite^ uien en wisselt deze ingrediënten laag om laag, tot de schotel gevuld is — de bovenste laag aardappelen. Men strooit hier paneermeel over, daarop een paar stukjes boter, en wat bouillon en laat dit gerecht in den oven bruin worden.

33. Aardappelcroquetten.

(Zout).

Een bord vol (± Va pond) overgeschoten aardappelen, 2 lepels boter of mélange, 1 theelepel zout, Vi theelepel notemuskaatgruis, (een^fe) of 1 lepel aardappelmeel aangemaakt met wat melk, 1 lepel fijngehakte peterselie, paneermeel.

De aardappelen worden met de boter, de melk en de specerijen fijngewreven tot een purée. 't Laatst roert men er dd| fijngehakte peterselie door met 't geklutste ei of met het aangemaakte aardappelmeel. Men roert dan nog eens alles goed door elkander ei»

Sluiten