Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

maakt er platte, langwerpige balletjes van, die men een paar malen door het paneermeel haalt.

Vervolgens bakt men de croquetten in boter of mélange^ot ze lichtbruin zien.

Men dient ze warm voor.

34. Dezelfde croquetten.

(2e Soortj.

Dezelfde bestanddeelen als bij No. 33, maar in plaats van de peterselie neme men een kopje vol geraspte kaas.

Dezelfde bereiding als bjj No. 33. In plaats van de peterseüe roert men er echter de geraspte kaas door.

Overigens is de bereiding geheel dezelfde als bij No. 33.

35. Aard appel croquetten of „flapjes".

(Zoet).

Men kan deze „flapjes" van gekookte of van rauwe geraspte aardappelen maken.

Een half pond aardappelen (rauwe), 2 lepels bloem, 1 ei, 1 mespunt zout, 3 lepels suiker, 1 theelepel fijne kaneel, dan wel citroen- of gemberpoeder en ± V2 theekopje melk, boter of olie.

De geschilde, rauwe aardappelen worden schoongewasschen, geraspt; de JÊbem met de melk, het

Sluiten