Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

.eierdooier, de suiker, 't zout en 't kaneel of andere poeder vermengd, 't eiwit goed geklutst en er doorgeroerd en hiervan een beslag gemaakt, dik genoeg, om er koekjes of „flapjes" van te bakken. Men neemt er telkens een lepel van af en bakt dan deze „flapjes" in boter of olie, aan weerskanten hchtbruin. Warm voordienÖh.

36. Eenheidsaardappelen cake.

Een pond koude gekookte aardappelen, 2 eieren, 5 of 6 druppels citroenolie, ± 2 ons suiker, 2 lepels gemalen rijst, 1 lepel gesmolten boter.

De eierdooiers worden met de suiker geklutst; de aardappelen worden gezift of op andere wijze fijngemaakt en hierdoor de gemalen rijst geroerd. Dan doet men alles bij en door elkander in een »kpm: de aardappelen en rijst, de dooiers, de citroenolie, de boter en het styfgeklutste eiwit. Nu neemt men een blikken vorm, smeert dezen in met wat boter, mélange of* oüe, doet er het aardappelbeslag in en zet hem dan ± 1 uur in een matig warmen oven te bakken.

37. Aardappelmeel

maakt men uaru'eschilde, rauwe, geraspte aardappelen, ■die men in ruim water zet en bezinken laat. Daarna giet men er het water af en doet er weer versch, schoon water op. Dit ververscht men zoo lang, zoo vele malen,

Sluiten