Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Wanneer men 6 van deze „harderwjjkertjes" heeft "jveh ze van de graten en vuil ontdoet, smaken ze zeer goed hij brood of wel kan men er verschillende gedrochtjes van maken, als

40. Nagemaakte stokvisch-schotel.

Zes „harderwjjkertjes", wat fijngemaakte of ge■ snipperde gekookte aardappelen, l1/* kopje gekookte ■^•rjjst, 1 mespunt peper, 1 theelepel zout, 1 theelepel

aangemaakte mosterd, 3 lepels gebakken uien, 3 lepels

gesmolten boter, een scheut water.

In een vuurvaste schaal doet men wat boter en I een scheutje water; hierop doet men bovengenoemde aardappelen, doet er de peper en 't zout over, legt hierop wat van de gerafelde visch, hierop wat rn'st, daarop de gebakken uien en zoo om-en-om; de bovenste laag aardappelen.

Men maakt de mosterd met wat water aan en giet hiervan over de aardappelen.

Men doet hier en daar een tikje boter op en zet de schaal vervolgens in den warmen oven. Men laat dit gerecht bakken, tot het Uchtbruin ziet. Liefst warm voordienen.

41. Schelpen van harderwijkertjes.

Dezelfde bestanddeelen als bij No. 40, maar alles fijngemaakt en goed door elkander geroerd. Een 12 tal schelpen, met boter besmeerd; paneermeel.

Sluiten