Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Op eiken schelp doet men wat van de fijngemaakte vischfarce, hierver strooit men wat paneer-1 meel en bakt dit gerecht in den warmen oven hchtbrain.

Op dezelfde wijse gaat men te werk, als men

42. Croquetten van harderwijkertjes

■ïnaakt. Men gebruikt dan geen schelpen, maar maakt van de vischfarce (dezelfde bestanddeelen als bij 41) platte langwerpige balletjes, die men in boter, of olie lichtbruin bakt. Zoo kan men, in het algemeen, allerlei schotels van visch maken, ook croquettenpasteitjes enz. Zie daarover mijn vischkookboek, uitgegeven door E. Québido te Amsterdam.

STAMPPOTTEN

of HUTSPOTTEN.

43. Wortelen, aardappelen en uien.

| EENHEIDSWORST-BOUILLON.

Drie pond aardappelen, 2 bossen wortelen, 2 lepels "boter of vet, peper, zout, een kopje eenheidsworstbouillon.

Het loof van de wortelen silpt men af en bewaart inen. De wortelen worden geschrapt, de uien worden geschild en gesnipperd en deze beide bestanddeelen

Sluiten