Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

_ Éuneh in water met peper en zout gaargekookt.

Daarna doet men de geschilde, gewasschen aardappelen i met het kopje eenheidsworst-bouillon, de boter of het vet in een pan, doet hierop de wortelen en uien, met hun nat, kookt alles samen, dichtgedekt, op, tot de aardappelen gaar zijn, waarna men alles door elkander stampt.

44. Hutspot van wortelloof.

Het loof van 2 of 3 bossen wortelen, 3 pond aardappelen, 2 lepels boter of vet, 1 mespunt peper, zout.

Het wortelloof wassche men goed schoon, waarna het aeer fijn wordt gesneden en met weinig water en zout gaargekookt. Daarna kookt men de aardappelen, óók in niet te veel water en zout, doet hierop het gekookte wortelloof met de boter of het vet, tot de aardappelen gaar zün, waarna men alles goed door elkander roert of stampt.

45. Hutspot van erwten of boonen, aardappelen en wortelen.

Een bos wortelën, ig groote aardappelen, 2 kopjes gekookte groene erwten of witte boonen, 1 lepel boter of mélange, peper en zout naar smaak.

Sluiten