Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De wortelen worden schoongemaakt, geschtapt, gaargekookt in weinig water, met de boter, 't zout en de peper. Als ze gaar zijn, stampt mei ze fijn en doet er de erwten of de boonen brj. Daarna kookt men de groote aardappelen kort op met water en zout. Zijn deze gaar, dan voegt men er de groenten brj. Men roert of „stampt" alles goed door elkander In dient dit gerecht warm voor.

46. Hutspot van raapstelen, aardappelen en rijst

Vijf of zes bosjes raapstelen, ongeveer 12 a 15 aardappelen, 2 kopjes rijst, 2 lepels boter, vet of mélange, 1 lepel zout, water.

. 0

De raapstelen worden gewasschen, van de worteltjes ontdaan, aan kleine stukjes gesneden en met kokend water en zout opgezet. Men laat ze ± V* ^ 1 uur koken, zet ze dan af, doet in een pan de aardappelen met wat zout, daarop de gewasschen rijst en hierop de raapstelen met het water, juist zooveel water, tot alles „onder" staat.

Dit laat men weer 8/4 uur koken, dan voegt men er de boter of het vet (mélange) bij, stampt goed alles door elkander en laat dit nog 15 minuten doorkoken.

Sluiten