Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

een lepel suiker, het geklutste geel van één ei, V2 kopje karnemelk, (1 mespunt dubbel koolzure soda.)

De rhabarber wordt van bladeren en vezels ontdaan, daarna in kleine stukjes gesneden, vervolgens met een paar lepels water en Vs ons suiker tot moes even opgekookt tot de stukjes zacht zijn. Dan stort men dit moes in een vuurvaste schaal. Nu kneedt men de aardappelen met de boter, de lepel suiker en de karnemelk tot een deeg, rolt dit deeg zoo goed mogelijk met de hand op een bord uit en bedekt met dit deeg het rhabarbermoes. Men geeft aan het deeg een mdbien rand, door het overal in 't rond wat aan te drukken. Men bestrijkt het deeg bovenop met het geklutste eigeel. Men bakt den schotel gedurende 1/a uur in den warmen oven.

66. Aardappelbollen.

Een half ons bloem, een kopje lauwe melk, 2 lepels suiker, 1 theelepel kaneel of V* stokje vanille, voor een paar centen gist, één ei, een mespunt zout, ± Vs pond gekookte fijngemaakte, daarna gezifte aardappelen (purée), 2 zure appelen fijngesnipperd. Boter, mélange of olie.

De gist wordt met wat lauwe melk aangemaakt en daarna door de bloem geroerd. Dit wordt weer met 't zout, de suiker, de kaneel en de appelen door

Sluiten