Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

de gezifte aardappelen geroerd. Daarna klopt men het ei en roert dit evenzoo door het deeg. Laat dit beslag Vg uur rijzen en bakt er daarna in heete boter, mélange of olie bollen van, door er telkens wat van 't beslag te nemen. Men bestrooit deze bollen met fijne poedersuiker.

67. Karnemelk met gort of met grutjes.

Een liter karnemelk, 1% ons gort of grutjes, 1 mespunt zout, water.

De gort wordt gewasschen en den nacht te voren (of eenige uren te voren) geweekt. Daarna zet men ze met 't zout, met hetzelfde water op en laat ze bijna gaar koken (± 1 uur). Vervolgens doet men er de karnemelk bij en laat ze dan weer zoolang zachtjes koken tot ze gebonden is (± iys uur). Af en toe roert men er in.

Men gebruikt dit gerecht met keukenstroop of bruine suiker. Zoo maakt men

68. Karnemelk met gemalen rijs*. 69. Karnemelk met gemalen gort of havermout

en

70. Karnemelk met meel of bloem,

de z.g. „karnemelksche pap")

N.B. De grutjes, de gemalen rijst, de gemalen gort en de havermout worden dadefijk met de karnemelk

Sluiten