Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

opgezet en aanhoudend geroerd, tot ze gaar en gebonden is.

■ "Voor karnemelksche pap wordt de bloem eerst met de karnemelk aangemengd, opdat ze niet klontert, daarna in de pan gedaan en samen, al roerende, gekookt, tot ze gebonden is.

71. Havergort

Een half ons havergort, V8 liter melk.

De haverg&rt zet men met een paar kopjes water eenige uren in de week.

Daarna kookt men ze met Vï uter melk °p en laat dit ± 1 a l1/, uur zachtjes doorkoken, of in de hooikist.

De havergort kan men ook malen en kookt men Vg ons gemalen havergort met iets meer dan V» liter melk in 20 a 25 minuten tot een dikke tan' of pap.

Hoe- dikker de pap des de smakelijker wordt de havergort.

72. Aardappelkoekjes — zoute.

Fijngemaakte aardappelen, goed aangemengd met wat regeeringskaas, wat zout en melk, worden tot

Sluiten