Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

kleine ronde, platte koekjes gevormd, in wat meel en geraspte kaas gewenteld en in boter, mélange of olie, aan weerszijden üchtbruin gebakken.

Men kan deze koekjes by salade of andere groenten voordienen.

73. Aardappelkoekjes — zoete.

Dezelfde bestanddeelen, maar met suiker en weinig zout, geen kaas, maar kaneel of citroenolie.

Nadat men de fijngemaakte aardappelen met de suiker, 't weirugje zout en de kaneel of citroenolie heeft dooreengemengd, worden de kleine ronde platte koekjes in boter, mélange of olie aan weerszijden üchtbruin gebakken.

74. Flensjes van tapiocameel.

Ongeveer twaalf lepels tapiocameel, een ef, boter, mélange of slaolie, 4 a 5 kopjes melk, 1 mespunt zout.

Het geel en wit van 't ei worden afzonderlijk geklutst. In een kom doet men het meel, maakt er middenin een kuiltje, doet hierin het geklutste geel, dat met wat melk is aangeroerd en wat zout.

Sluiten