Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

laat dan alles samen even op 't vuur doorbraden.

Als de saus gebonden is, dan is deze jus gereed voor het gebruik.

77. Mosterd saus.

bü visch — aardappelen. Een lepel mosterd, 3 lepels meel, 2 lepels boter, mélange of vet, 1 mespunt zout, Va liter water.

De boter en het meel roert men in een pan samen aan tot een gladde massa; dan zet men de pan af en roert er, lepel voor lepel, 't water bij, opdat het niet klontert. Men kookt dit 10 minuten met 't zout door en roert er dan den lepel mosterd door.

78. Zure Saus.

Een halve liter water, Va kopje azijn, 1 theelepel zout, 3 lepels meel, 2 lepels boter, mélange, margarine of vet.

Men kookt het water met 't zout, doet er de boter in, roert 't meel met wat water aan en voegt dit bij de kokende massa. Laat dit 10 minuten doorkoken en roert er dan het azijn doorheen.

Deze saus te gebruiken bü visch, witte boonen en salade.

Sluiten