Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

79. Zure Saus.

(andere bereiding)

Een of twee eieren, 1 theelepel zout, 3 lepels boter, % liter azijn, V* theelepel peper, »/«theelepel suiker.

De eieren goed licht-doorslaan, tot ze schuimen, dan klopt men er het azijn door met 't zout, de peper en de suiker. Als dit goed doorgeklopt is dan roert men er de boter, die men gesmolten heeft, doorheen.

Deze saus wordt, al roerende, au bain marie gekookt, tot de saus dik is. Wordt de saus te dik, dan kan ze met melk of slaolie gedund worden.

80. Zure Saus.

(derde bereiding)

Vier lepels azijn, zes lepels slaolie, V» lepel zout; »/« lepel fijne peper.

Men vermengt de peper en 't zout met de olie en roert hier langzaam - telkens een lepeltje, het azijn door, tot de saus wit ziet en dik wordt. Deze saus moet dadelijk worden gebruikt.

Sluiten