Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

81. Pieterselie saus.

Een halve liter water, 3 lepels meel, 2 lepels boter of mélange, 1 mespunt zout, 1 eetlepel fijngehakte pieterselie.

Boter en meel worden samen in een pan, op 't vuur, tot een gladde massa geroerd. Daarna roert men er langzaam 't water bij, zoodat dit niet klontert. Laat het 10 minuten doorkoken, tot de saus dik begint te worden en roert er eindelijk de pieterselie door.

Bü visch en bü aardappelen, ook bij worteltjes een zeer smakelijke saus.

82. Kerrie saus.

Een halve liter water, 3 lepels meel, 2 lepels boter, V« kP61 gebakken uien, 1 mespunt zout (1 mespunt peper) en 1 volle lepel kerriepoeder.

Bereiding als hierboven No. 81, doch meel en kerriepoeder worden samen met een weinig water aangeroerd; daarna samen opkoken.

ZOETE SAUSEN. 83. Aardbeiensaus.

Men kan voor deze saus aardbeienjam of versche vruchten nemen.

Sluiten