Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De tomaten worden van de stelen, de kroontjes en de schillen ontdaan en gehalveerd, daarna goed gaar gekookt en gezift. Dit gezifte wordt nu opgekookt met de suiker, 't zout, 't bessen- of rhabarbersap, vervolgens het meel met wat water aangelengd en dit door het tomatennat doorgeroerd, tot de saus gebonden is.

90. Rhabarbersaus.

Vier of vüf stelen rhabarber, een paar lepels suiker, een lepel aardappelmeel, water.

De stelen worden gewasschen, van de bladeren ontdaan, geschild en aan kleine stukjes gesneden. Men kookt deze op met V, kopje water. Zijn ze gaar, dan wordt alles gezift. Men kookt ze nog eens op met de suiker en roert er het meel door, dat met wat water is aangemaakt, tot deze saus gebonden is.

91. Melksaus.

Een kwart liter melk, 1 lepel aardappelmeel, suiker naar smaak.

De melk wordt gekookt; dan maakt men het aardappelmeel aan met wat melk, roert dit met de suiker door de gekookte melk, tot de saus gebonden is.

Sluiten