Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

gekookte melk, 1 volle lepel aangemaakt aardappelmeel (of maïzena), suiker naar smaak.

De melk wordt gekookt; het chocoladepoeder maakt men met wat water aan en roert dit met het aangemaakte aardappelmeel en de suiker door de kokende melk.

Men laat deze saus, al roerende, doorkoken, tot ze gebonden is.

95. Saffraansaus.

Voor 5 cents (nu misschien voor 15 a 20 cents) saffraan, 4 lepels suiker, 2 volle lepels aardappelmeel en büna ys liter melk.

De melk wordt met de suiker en de saffraan gekookt en daarna het meel er door geroerd, tot de saus gebonden is.

96. Vanille saus.

Geheel dezelfde als No. 91 (de melksaus), maar met toevoeging van y, stokje vanille, die met de melk wordt opgekookt.

Wil men deze saus een mooie gele kleur geven, dan doet men er een geklutst eierdooier door, als de saus dik begint te worden.

Sluiten