Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

N.B. Men kan ook décapoeder gebruiken, om deze saus te maken. Het poeder is overal in comestiblewinkels verkrijgbaar.

PUDDINGEN. 97. Rijstpudding.

Anderhalf ons rijst, V» liter melk, 3 lepels suiker, 1 lepel boter, V* stokje vanille, 2 lepels aardappelmeel aangemaakt met melk (een eierdooier). De rijst wordt gewasschen en, al roerende, in de melk gaargekookt. Dan roert men er het aangemaakte meel, de suiker, de boter en het stokje vanille (den eierdooier) door en laat dit alles, al roerende, koken, tot het een dik • beslag is geworden, dat men in een, te voren natgemaakten porseleinen vorm stort.

Men laafc den pudding koud worden en kan hem met een van al de hiervoren opgegeven zoete sausen gebruiken.

98. Pannekoeken- of flensjes-pudding.

Twintig of vijf en twintig flensjes, frambozenjam en vanille saus.

Men bakt zeer dunne pannekoekjes of flensjes (zie No. 74) en rolt deze op. Dan schikt men ze in

Sluiten