Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Cels. toe, hetgeen men, nadat het klaar genoeg is, weder aftrekt. Beide aftreksels worden in een wijden en lagen bak gepompt welke in eene op 35° Cels. verwarmde kamer geplaatst is.

Na eenigen tijd begint de wort zich met eene vettige en dikke laag gist te bedekken; men schept dezelve af en dekanteert om ook de zich op den bodem van den bak bevindende gist te verzamelen. De gist wordt met water zeer wel aangeroerd, gezift en geperst. De wort wordt bij het beslagbezinksel gepompt en na vergisting op genever verwerkt.

Hiertoe distilleert men het in een koperen alambik en herhaalt de distillatie drijmaal, om het vocht op circa 50 graden te brengen. De alambik kan door stoom en door direct vuur gestookt worden. Door stoom brengt men het beslag tot tegen het kookpunt om hetzelve niet te laten aanbranden en stookt dan verder door direct vuur. Als men wat hop toevoegt, kan men den verbranden reuk en smaak van den jenever verdekken. In den laatsten brand voegt men jeneverbessen toe.

Sluiten