Geen zoekvraag opgegeven

Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

INHOUDSTAFEL

TWEEDE DEEL Mouterij eii Brouwerij

Chemisch Overzicht der bijzonderste Koolhydraten. Stikstofhoudende Verbindingen en Enzymen van de Graankorrel, Vruchten en Planten :

BLAD Z. BLAD Z.

Ameldonk i Xylose u

Dextrin ...... 5 Glykogeen ..... 12

Maltose 6 Albumine . . . . 13

Dextrose ..... 6 Globuline 13

Levulose 7 Kleefstofproteïne . . .13

Rietsuiker ..... 8 Acidalbuminen . . . -14

Invertsuiker 8 Albuminaten 14

Melksuiker . . . . .10 Albumosen . . . .14

Galactose . . . . .10 Peptonen . . . . .14 Raffinose . . . . .10 Amylocellulase . . . .16 Inulin ...... xo Amylopektinase . . . . 17

Lichenin . . . . .10 Glucase...... 17

Mannose 10 Cytase 17

Cellulose . . . . .11 Peptase ...... 17

Hemicellulose . . . .11 Lipase 18

Trehalose . . . . .11 Oxydase 18

Sorbose . . ix Katalase 18

Arabinose . . . . .11 Amylocoagulase . . . .18 Pentose...... 11

Tabel over de sterkte der versuikeringsfermenten in de verschillende graansoorten ............ 20

De Gist-, de Schimmel-, de Melkzuur-, de Azijnzuur-, de Boterzuur- en

andere fermenten. . . 21

Wilde Gisten, Splijtgisten, Kaamgisten, Torulas, Bacterium-thermo,

Bacillus subtilus of Hooibacillus, Sarcinas en Slijmbacillen . . -35

^Ethylalkohol 40

Koolzuur .............. 41

De praktijk der Moutbereiding 43

De Moutbereiding uit Tarwe ......... 49

» » » Gerst 55

> » » Rogge.......... 61

» » » Gierst. 62

» » » Haver 62

» » » Maïs .......... 64

» » » Dari .......... 65

Sluiten