Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Wanneer ik door ons ministerie Als overste word aangesteld, Dan ruk ik uit met onze troepen, Dan zing ik op het oorlogsveld. Dan trek ik als gewapend zanger Door ons gezegend Vaderland.

Mijn instrument is dan mijn degen, Mijn vrouw is dan mijn adjudant.

Dan gaan we rats en boonen eten Zooals 't heele Regiment, We komen eiken vrijdagmiddag Om ons enorme traktement.

Mijn haar dat wordt gemillimeterd, Mijn baard krijgt de soldatenvorm, Mijn lange, zwarte, dichte soepjas Verandert in een uniform.

Wanneer de troepen ergens rusten, Nadat er lang getippeld werd, Dan stap ik op de keukenwagen En zing een ode aan de snert. De horenblazer begeleidt me, De tamboer roffelt me de maat, Het vrije veld wordt m'n comedie En m'n publiek is de soldaat.

Als ik als overste ga dienen, Dan leve de artistenstand,

Ik geef ze 'n millioen subsidie Ten koste van onze lieve land. Een peloton rijks grappenmakers Zorgt voor de stemming in het fort, En dat de heele bende jongens Een lachend, zingend leger wordt.

Als ik als overste ga dienen, Als m'n collega predikant, Dan maken we ons beiden nuttig In het belang van Nederland. De een die zegt gedenkt te sterven En spreekt er van de eeuwigheid, De ander zegt gedenkt te leven Liefst naast een goed gezinde meid.

Sluiten