Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

was er te blijder om, daar het de laatste voorstelling in die stad was. Hij trok nu naar een andere plaats. Eer wij echter daar met hem heengaan, willen wij iets naders vertellen omtrent de geschiedenis van den kleinne negerknaap.

II.

De raadsheer Androw te L. was een beste, verstandige man, maar zeer wereldsch. Hij deed veel goed aan de armen en kon dat doen, omdat hij zeer rijk was; maar van naar de kerk gaan, van bidden en godsdienst kwam niet veel. Hij had veel mooie boeken, maar voor een Bijbel scheen nergens plaats.

Hij had drie kinderen, twee jongens en een meisje. Het meisje was de oudste; de jongste knaap heette Emile. Van een Christelijke opvoeding der kinderen was geen sprake, behalve wat in dien geest gedaan werd door een kindermeisje, dat, daar zij werkelijk een Christin was, niet verzuimde het goede zaad te strooien in het hart der kinderen: zij bad met de kinderen, als zij hen naar bed bracht; vertelde van den Heiland en leerde hun mooie versjes en spreuken. Emile was haar lieveling; hij luisterde graag en onthield goed en vroeg zelfs als het eens scheen vergeten te worden aan Anna om te bidden. Maar toen de ouders merkten, dat deze Anna een godsdienstigen invloed uitoefende en toen eens in tegenwoordigheid van vele gasten de kinderen iets

Sluiten