Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Brenti, „maar hoe staat het met de toestemming van uw ouders?"

„Die krijg ik nooit," zei Markus; „maar dat hindert niet; als u maar een middeltje weet voor me om aan hun toezicht te ontsnappen; of ze het goedvinden, kan me niet schelen."

„Als het er zoo mee staat, dan moet ge maar morgenochtend vroeg op reis gaan naar de stad S. hier twintig uur vandaan en daar naar me vragen in het logement „De Walvisch"; dan zal ik u daar verder spreken; we geven morgen hier onze laatste voorstelling en trekken dan ook daarheen."

Markus nam daarmee genoegen en toen den volgenden morgen de familie aan het ontbijt verscheen, was hij niet aan tafel. Men dacht, dat zijn hoofdpijn erger was geworden, ging hem zoeken; maar hij was nergens te vinden.

-O zo°' mannetje!" zei de raadsheer; „dezen keer zal ik u gauw hebben en hij liet onmiddellijk door de politie onderzoek doen bij Brenti; deze wist echter van niets en toen den volgenden dag bij het vertrek van den troep alles nog eens nauwkeurig onderzocht werd, kwam men nog niets te weten. Geen wonder : Maikus was al een goed eind op weg.

VIII.

Toen Brenti zijn laatste voorstelling in L. gegeven had, verstrooiden zich de leden van zijn troep in verschillende koffiehuizen en herbergen om zich nog

De kleine Negerknaap. o

Sluiten