Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

hij op, wanneer het aanvaarde werk zal worden „opgeleverd". In een „karweienboek" wordt dit opgeteekend. Is het niet op tijd klaar, of bij keuring door de Bespreking niet goéd, dan wordt het volgens onze afspraak op de Zaterdagmiddag afgemaakt. Een van de werkers heeft de zorg voor het karweienboek en brengt onder dit nummer de onderwerpen in de Bespreking) .

17. Controle op gebroken, beschadigde en vermiste voorwerpen. (Als iemand iets breekt of beschadigt, zorgt hij zelf voor vernieuwing of herstel. Een van de werkers controleert dit en heeft tevens de zorg voor voorwerpen die vermist worden).

18. Nieuwe karweien.

(Als er iets nieuws gedaan of gemaakt moet worden, wordt het meegedeeld. Dan geeft iemand er zich voor op).

25. Aangehouden onderwerpen.

(Dingen die nog niet zijn afgedaan, worden onder dit hoofd de volgende keer weer behandeld).

Men ziet het: alles is tot in onderdeelen georganiseerd. Alles grijpt in elkaar. Dit maakt het voor mij zoo moeilijk om deze dingen kort te beschrijven. Het zijn allemaal heel eenvoudige dingen, die voor ons van-zelf-sprekend geworden zijn, maar die u lezer waarschijnlijk zeer ingewikkeld zullen lijken. Ik kan dan alleen maar zeggen, dat dit alles goed functionneert. In een uur, Zaterdags van 9 tot 10, wordt dit heele programma afgewerkt (met uitzondering van speciale dagen wanneer we wel eens niet heelemaal klaarkomen en het werk op een andere tijd moet worden afgedaan) en dit uur is allerminst verloren tijd, want niet alleen dat alle werkers op deze manier hart