Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

De vingers zoo dik als dijbeenen. Bij de 10 X vergroote mug eenige zoutkorrels (kubussen van ongeveer 1 tot 3 cm.). 10* : 1. „Zoutkorrelschaal". De zoutkorrels zijn nu blokken van een paar d.m. ribbe. De stilet van de mug is decimeters lang. Het meisje heeft blijkbaar haar handen in slootwater gewasschen, tenminste, eenige planktondiertjes: een cyclops quadricornis van 5 cm. lang en een watermij t van ongeveer 2 cm. zijn op de teekening zichtbaar. Bij de punt van de stilet zijn eenige stipjes van iets minder dan een mm.

De volgende teekening geeft natuurlijk weer het omlijnde centrale gedeelte van de teekening, maar nu op schaal

10" : I. „Mijtenschaal". Behalve de 10 X grootere teekeningen van de planktondiertjes zien we nog het uiteinde van de stilet als een dikke slurf, en zoo groot als koffieboonen, de stipjes van de vorige teekening. Dit zijn bloedlichaampjes: de mug had het meisje blijkbaar gestoken! Er tusschen zijn ongeveer 1 mma. of 2 mm*, groote bacteriën.

104:1. „Bloedlichaampjesschaal". De bloemlichaampjes zijn nu „zoo groot als theekopjes." Er tusschen zijn de bacteriën nu 1 of een paar mm. lang en ongeveer een mm. breed geteekend, met griezelige kronkelende uitsteeksels van verscheidene centimeters lang.

Een 1 mm. dikke rechte lijn loopt dwars over de teekening. Het is de doorsnede van een stukje