Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

bum, door velen geschreven, door één overgeschreven, en door een groepje gebonden en afgewerkt, waarin zoowel het regelmatig bijgehouden dagboek als tallooze kiekjes zijn opgenomen.

In de mast wapperde steeds de Werkplaatsvaan, die alle spectrumkleuren heeft, en wit aan het eind, in overeenstemming met de kleuren die wij steeds in deze volgorde toepassen. Deze vlag is een symbool: In allerlei kringen leeft een bepaalde kleur, of leven enkele kleuren als speciaal geliefd. Wij hebben ze alle, en gelooven dat ze eenmaal kunnen samensmelten tot het wit van de vrede.

Terwijl daar dat schip met blije kinderen wegvaart om

zijn tocht te vervolgen, kan men zich voorstellen dat

zooals dat die weken vaak gebeurde — over het water ons „Werkplaatslied" klinkt, waarmee ik besluiten wil: *

„Hou je van buiten, van water en wei? Van zwerven in bosschen, in duinen en hei? Van lichtende luchten, van bloemen en vruchten? Werk dan mee in de Werkplaats, Onze Werkplaats!

Hou je van zwemmen, van zon en van spel? Van rennen en springen, behendig en snel? Zeg, wil je probeeren, van alles te leeren?

Werk dan mee in de Werkplaats, Onze Werkplaats!

Hou je van werken, met lust en met kracht? Om dingen te maken waar 'n ander op wacht? Van timm'ren en naaien, van graven en zaaien? Werk dan mee in de Werkplaats, Onze Werkplaats!