Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

als ik het geluk heb goed voor het terrein te komen, de Uiver hier neer te zetten. Het landingsgestel wordt omlaag gepompt. Boven het terrein geeft Prins op mijn wenk een ruk aan de tweede fakkel, en plotseling is de omgeving weer hel verlicht. Dan de motoren af, landingsklappen uit, een wijde bocht om het terrein en zo laag mogelijk zweeft de Uiver bij het licht van onze schijnwerpers tussen de hoge bomen door. Nog een klein beetje gas, dan juist over het hekje vlug het hoogteroer doortrekken en daar rollen we. Zodra ik de wielremmen gebruik, merk ik dat de wielen blijven stilstaan; het terrein is modderig en glad en biedt weinig weerstand aan het rubber van onze banden, zodat we toch nog een vrij grote uitloop hebben. Vlak naast de uitdovende vlammen van het benzinevuur komt de Uiver tot stilstand; de wielen zakken diep in de modder, maar er is niets beschadigd en-. •. we zijn in veiligheid.

net vertrek de volgende morgen.

Op de renbaan valt het nogal mee; er staat weinig water op het veld, maar de grond is doorweekt en zeer zacht. Het is intussen licht geworden; het weer is prachtig, de lucht is na al die regen glashelder. Alleen in het Zuiden boven de bergen is het nog bewolkt.

Een groot aantal Alburezen beviridt zich reeds bij onze machine die met het rechterwiel tot over de as weggezakt, een weinig scheef in de modder staat. Het zal niet meevallen hier uit te komen. Nu het licht is kunnen we de omgeving van het terrein eens goed opnemen. Ten Noorden bevindt zich op een paar honderd meter van de renbaan een ongeveer 50 Meter hoge heuvelrug; aan de Zuidkant vlak tegen de baan de hoge bomen met slechts een smalle opening, waartussen wij vannacht zijn binnengezweefd. Het is windstil; we kunnen het beste in noordelijke richting starten. Allereerst moet het toestel dus naar de zuidelijke hoek van het veld worden gebracht, waar wij aan de grond zijn gekomen, zodat wij weer in dezelfde richting kunnen starten als we geland zijn. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan; eerst moet de kist uit de

Sluiten