Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

’N BOF.

Ik zit voor straf in de achterste bank. Eerst zat ik voor straf in de voorste, pal onder ’t schavotje, omdat ik achteraan in m’n boek keek. Maar toen keek ik vóóraan in meneer z’n boek, dat hij bij t overhoren, nogal stom, aan zijn duimen om liet klappen op zijn buik, zodat ik al de zinnen op-hun-kop lekker af kon lezen.

„Ruk uit!” zei hij.

Zo kwam ik, met n retourtje, in de achterste bank terug.

Onderweg, terwijl ik probeerde Kees Klink kastanjes in m’n blouse te laten zien, je kon de knobbels op m’n lijf tellen, verloor ik er drie, die tot onder de kachel doorduikelden, met ’n lawaai !

Meneer was al woedend en werd nog woedender toen Kees, hardop: „Nou poffen ze” grinnikte.

Toen kreeg ik, niet Kees, weer een uitbrander. Ik vond het niet rechtvaardig en t speet me van de kastanjes.

Meneer zei: „Ik waarschuw jou!” Maar hier achteraan zit ik nogal buiten schot.

Als ik de voeten tegen de zitting van Piet Roest zet, dat wil zeggen tegen de zitting van de bank waarop Piet Roest zit, en afduw, wip ik zo lekker als in een schuitje van de stoomdraaimolen.

Meneer rekt zich telkens op zijn tenen op ’t schavotje, om te zien waarmee ik mij nu weer onledig houd, en dan maakt Piet zich zo breed mogehjk en ik mij heel klein achter zijn rug.

We hebben aardrijkskunde. Ik weet er niets van. Want gisteren ben ik mee naar de komedie geweest: „De tante van Charley”, zo leuk, en daar kon ik het aardrijkskundeboek toch niet meenemen. Ik had er vroeg voor op willen staan vanmorgen, maar bij nader inzien, vond ik dat van een jongen van mijn leeftijd, die de vorige avond om elf uur naar bed is gegaan, niet te vergen. Meneer was ook in de komedie, hij lachte net als een gewoon mens, ik kon zijn rug zien schudden. Buiten school is hij wel een gezellige vent, maar hier is t net of hij in een ander vel kruipt. Hij heeft me gezien

Sluiten