Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

voor de tantes en voor Bet, en onafgebroken wikkelden de gelukkige ontvangsters heel geduldig stapels kranten en verschillende touwen af, om tenslotte onder het gejuich van de jongens verblijd te worden met een klein stukje turf of een brokje anthraciet. Toen tante Koos haar zesde pak ontving, wilde zij tot grote verontwaardiging van de neven — niet meer onderzoeken, wat er in verborgen zat.

M*t Wordt nou flauw! zei tante, moe van al het werk, „er zit

toch niks in!” ,

„Jawel, tante, hier zit wel wat in, heus waar, tante! verzekerden de neven plechtig, en zuchtend begon tante Koosje voor de zesde maal de touwtjes los te knopen van een pak, waarop^ zo veelbelovend geschreven stond: „Voor juffrouw K. Moorman!.

Deze keer bleek het pak werkelijk een verrassing te bevatten, want tante bleef ten slotte met een wortel, maar ook met een chocoladen sigaartje zitten. Koosje nam zich op hetzelfde ogenblik voor, om geen enkel soortgelijk pak meer aan te raken.

Even later kwam er voor Bet een grote vrijer van speculaas en onder een algemeen hoera las Bet het bij dit pak behorende puntdicht voor:

Deese man kompt geheel uit leijen om met betje te frijen.

„Da’s van Jochem!” riep Bet zonder een ogenblik te aarzelen.

De tantes vonden het erg geestig van Jochem, maar de knecht scheen toch niet bijzonder vindingrijk te zijn, want geen minuut later verschenen er weer twee poppen van speculaas, nu echter voor Tom en Thijs, met het versje:

Deese daames koome geheel uit leijen om met torn en teis te frijen.

En toen voor de derde maal twee poppen werden binnengebracht en tante Koosje op het bijliggend briefje het puntdicht las:

deze meinheere koome geheel uit leijen

om met de jufvrouwe moorman te frijen.

Sluiten