Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

Waarachtig, het zou mogelijk zijn.

Als het eens gebeurde, als het eens gebeurde!

Kees en Eddy schreeuwen, ze trappen, ze klappen.... er is nog hoop, er is nog hoop! Zij horen in hun opwinding niet eens, dat Piet Laane en zijn kornuiten „Hup, Vitesse! Vooruit, Vitesse! schreeuwen.

De bal is weer afgetrapt, is binnen vijf seconden vlak bij het A.F.C.-doel, maar Stoop werkt prachtig weg.

„Hij is enorm, gewoon! roept Kees enthousiast en Eddy is innig dankbaar, dat daar tussen de goalpalen op dit ogenblik Jan Stoop staat en niet van Geelen of de kleine Snijdestein uit het derde. Nee, als het spant, kun je die toch niet gebruiken!

Nee maar, zo hebben ze ’t nog nooit gezien. Sapperdekriek, wat spelen ze nou fijn!

Wat ’n samenspel! wat ’n samenspel!

Kijk dat opbrengen van zo’n bal eens door de voorhoede, dat keurige short-passmg! Daar kunnen die lamme Vitessers toch niet tegen op.

„Hup, A.F.C.! Gelijk A.F.C.!”

Ah, daar gaat ie, daar gaat ie!

Op eens springen Kees en Eddy op.

„Da’s vuil! Da’s gemeen!” roepen ze tegelijk.

Ze hebben het duidelijk gezien. Flip heeft Jacques in de rug genomen, vlak voor het doel! Zou die beroerde scheidsrechter er nou weer niks van gezien hebben?

„Free kick!” schreeuwen zij weer.

Ha Goddank! Hij fluit.... Strafschop!

„Het zou ook al te erg wezen, als ie dat met gezien had! zeide Eddy.

Het werd doodstil op het veld; Mannus stond achter de bal, Van Eijk danste in zijn goal heen en weer en alle Vitessers stonden er naar te kijken, in grote, opperste spanning.

Als ie d’r nou es inging, dan was ’t gelijk, dan was t gelijk!! Eddy zou het de bal wel kunnen smeken om de goeie richting uit te gaan!

Sluiten