Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

weet je dat. Nu goed; Marius kreeg dat hericlit. En toen lag juist de Semper Avanti weer op jullie werf."

„Aanvaring gehad?"

„Nee, Cato alleen maar om geknipt en geschoren te worden. Maar m'n schip is nu al weer in de vaart. En wat denk je Cato, wat zei Marius direct?"

„Dat ze verrekt, die heeft het vadersdeel mee, ik ken heur niet."

„Dat zei Marius niet. Hij zei.... ik zal geld sturen voor haar verpleging tot ze beter is. Dan kan ze verder aantohhen. Maar toen ik: dat staat je maar halvelings netjes, Marius. 't Is je zuster en alles wat gebeurd is, is voorbij; stuur geld zooveel als je wilt, maar haal haar terug, laat haar hier weer komen, hier op de Kroonprinces hoort de tobberd thuis. En toen hij weer: dat zal ze nooit willen, ze is veel te koppig. En toen ik weer: jij bent niet koppig, Marius, want als ik met haar kom, jaag jij haar niet weg.

„En toen, Cato, toen is die broer van jou gaan grienen als een meid. Zooiets zou jij nooit doen, waar Cato, daar ben je te hard voor en te koppig."

„Nooit."

„Dacht ik wel. Maar hij wel, hij griende als een meid. En toen hij weer wat zeggen kon, was 't eerste: haal heur hier en als ze niet komen wil, neem een klinkhamer mee en knuppel haar naar vader z'n huis."

„Klinken ze bij ons nog met hamers, Bart?"

„Verrek, meid, wat weet ik daarvan. Ik weet alleen, dat je naar huis moet konten. Zal je dat doen, Cato?"

„Wil Marius dat dan wel?"

„Hij heeft toch gegriend."

„Marius griende al, als een schipper hem wat zat op te lieren over ongelukken in de familie. En dan kostte dat altijd geld; dan werd er maar half of heel niet betaald. Doet hij dat nog altijd, Bart?"

,,'t Zal wel. Of misschien niet. Maar ga je met me mee naar huis ? Luister nog eens. Hoor jij te zijn, waar 't houten boegbeeld is?"

Sluiten