Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

RICHTINGAANWIJZERS

verkeer goed zichtbaar horizontaal buiten den auto uitsteken.

3e. De seinarmen moeten langwerpig zijn, de breedte hoogstens 1/3 van de lengte.

4e. Uitgestoken moeten de seinarmen over het kleur grootste deel der lengte rood of oranje licht

geven.

5e. De seinarmen moeten na gebruik direct terugvallen, mogen dan geen licht geven en mogen in gesloten toestand niet meer dan 5 cm buiten den auto uitsteken.

uitzondering De seinarmen behoeven in uitgestoken toestand geen oranje of rood licht te geven, indien de auto niet voorzien is van een electrische installatie.

twee paar rich- Er mag een tweede stel richtingaanwijzers op tingaan wijzers den auto gebezigd worden. Zij moeten bevestigd zijn aan de achterzijde van den auto, eventueel aanhangwagen, en gelijktijdig met de voorste richtingaanwijzers buiten den auto uitsteken, niet lager dan 1 m en niet hooger dan 2 m boven het wegdek, vaste pijlen Eventueel kan voor het tweede stel in den achterwand vaste pijlen aangebracht worden, niet lager dan 1.25 m en niet hooger dan 2 m boven het wegdek en niet meer binnenwaarts dan 40 cm.

De richting aangevende pijl moet over zijn geheele lengte oranje of rood licht geven.

Knipperlichten.

In de plaats van het tweede stel richtingaanwijzers of van de vaste pijlen mogen ook een stel oranje of roode knipperlichten worden aangebracht, niet lager dan 1 m en niet hooger dan 1.25 m boven het wegdek. Het mag alleen ontstoken worden gelijk-