Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

dien hij ontvangen had. Op veiligen afstand van den winkel, opende hij de enveloppe opnieuw. Er bevonden zich twaalf negatieven met van elk twee afdrukken in. Aandachtig bekeek hij één voor één de foto's. Vervolgens koos hij er één uit, die het duidelijkst de jonge vrouw weergaf, stak deze in zijn portefeuille, sloot de rest weer in de enveloppe, en keerde naar den winkel terug. Hij trof dezelfde winkeljuffrouw; er waren geen andere klanten in den winkel.

— Juffrouw, begon hij en zijn stem trilde een beetje, u hebt me verkeerde foto's gegeven. Mijn naam staat wel op de enveloppe, maar dat moet een andere klant zijn, die ook Bakowski heet.... of er moet een verwisseling hebben plaats gehad, zoodat foto's die niet van mij zijn in de enveloppe terecht zijn gekomen. Wilt u eens kijken of u nog een ander couvert hebt met den naam Bakowski?

Zij vond het gevraagde onmiddellijk, en reikte hem, een beetje verlegen en beschaamd, de andere enveloppe over. Zonder de eerste na te kijken, legde ze deze weer in de kast, betaalde het verschil terug, en hield de deur voor den jongeman open, terwijl zij enkele onsamenhangende verontschuldigingen stamelde.

Bakowski junior begaf zich naar een café in de buurt, koos zich een rustig hoekje uit, om zijn emotie meester te worden en zijn gedachten te verzamelen.

Hij glimlachte onwillekeurig. Het toeval was hem dus voor de tweede maal te hulp gekomen. Nadat hij ontdekt

Sluiten