Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

V.

Die maand September zag in de dancing een nieuwe idylle ontluiken. Men ontmoette er Janine weer bijna eiken avond, en iedereen wist, dat zij voor „le petit monsieur Henry" kwam, den zoon van een handelaar in Engelsche stoffen. Het was het onderwerp van alle gesprekken. De andere vrouwen rond de bar beweerden, dat het haar gigolo was; maar de juffrouw van de vestiaire hield bij hoog en bij laag vol, dat hij dik in de duiten zat, en alleen reeds op het zien van een kiekje smoorverliefd op Janine geworden was.

Bijna iederen avond kwamen zij vrijwel gelijktijdig in de dancing. Zij dansten voortdurend met elkaar, en vertrokken samen. Zij namen een taxi en lieten zich naar het adres van Janine brengen : quai de Passy.

Men beklaagde de jonge vrouw, en vond, dat zij bezig was een domheid te begaan. Zij had het zoo goed getroffen met haar allesbehalve krenterigen vriend, en ze liep gevaar alles te verspelen terwille van een bevlieging. Ze liet zich veel te veel in het openbaar zien met dien blaag, en dat nog wel in dezelfde tent waar de dokter haar had leeren kennen. Vandaag of morgen zou „de ouwe" er natuurlijk achter komen. Dat hing haar boven het hoofd, zoo zeker als iets ....

Sluiten