Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

leven zouden we kunnen hebbenMet wijd geopende oogen naar het plafond starend, dacht zij : „Als Bakowski na deze vuurproef nog van me houdt, weet ik, dat zijn liefde echt is en zal ik ook van hem kunnen houden . . .

Het was of zij gretig een spannenden roman verslond, of zij ademloos naar een film zat te kijken. Zou hij haar een scène maken? Schreeuwen? Huilen? Zij zou het prettig vinden, hem woedend te zien .... om haar. Als hij Henry maar niet te lijf ging, of Henry hem ! Stel je voor, dat hij een revolver trok en Henry neerschoot ! . . . . Zij rilde. Opnieuw wilde zij Henry, die argeloos sliep, met het hoofd tegen haar borst, wekken. Doch nieuwsgierigheid drong haar de adem benemende film voort te zetten.

Negen uur .... Henry scheen langzaam te ontwaken: hij zuchtte diep, en strekte een arm uit... . Nee, hij moest blijven slapen ! Het zou jammer zijn! . . . Zij zou ook doen of ze sliep ! Het zien van de twee rustig en vredig slapende geliefden, zou den dokter misschien ontwapenen. Voor haarzelf vreesde zij niets. Samen met Henry zou zij zich weten te verdedigen, als het noodig mocht zijn. Maar zij geloofde niet, dat hij schandaal zou maken. Hij hield téveel van haar om haar kwaad te doen .... Als hij haar sloeg, zich werkelijk in drift op haar wierp, zou zij hem kunnen liefhebben. Maar zij zag hem reeds op een stoel ineenzinken en schreien; schreien, dat was alles wat hij te doen wist, om zich tegen het leven te verdedigen ....

Sluiten