Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

aantal onderafdeelingen. *) Deze organisatie is noodig in het belang van een goede taakverdeeling. De onderafdeelingshoofden hebben dagelijks contact met de zelfbesturen, de afdeelingshoofden houden hier toezicht op en komen in direct contact met de zelfbesturen, wanneer zich bijzondere vragen voordoen. Slechts zelden is er een onmiddellijke aanraking van het hoofd van gewestelijk bestuur met de zelfbesturen.

ยง 2. Bestuur.

a. Sultanaten en andere landschappen.

De overheidstaak wordt in de zelfbesturende landschappen verdeeld tusschen het zelfbestuur en het bestuur der verschillende deelen, waaruit de landschappen bestaan. Daar de rechtspraak een onafscheidelijk onderdeel van de bestuurstaak is, zijn beide bekleed met een bepaalde rechterlijke bevoegdheid.

In de sultanaten berust het bestuur bij den sultan,

1) De afdeeling Dell en Serdang.

Onderafdeelingen: Beneden Deli en Boven Deli (landschap Deli), Serdang (landschap Serdang).

De afdeeling Langkat (landschap Langkat).

Onderafdeelingen: Beneden Langkat, Boven Langkat en Pangkalan Brandan.

De afdeeling Asahan.

Onderafdeelingen: Asahan (landschap Asahan), Batoe Bara (de Batoe Barasche landschappen), Laboean Batoe (de Laboean Batoesche landschappen).

De afdeeling Simeloengoen en de Karolanden.

Onderafdeelingen: Simeloengoen (de Simeloengoensche landschappen), Karolanden (de Karosche landschappen).

De afdeeling Bengkalis.

Onderafdeelingen: Selat pandjang (landschap Pelalawan), Bengkalis, Siak en Bagan Si Api1 2 (landschap Siak Sri Indrapoera), Rokan (de Rokan landschappen), Kampar Kiri (de Kampar landschappen).

Sluiten