Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

liever het me is. Het is trouwens in de grond een heel komiek geval, heelemaal niet dramatisch.

„Dus dat meisje ging naar die doekoen en vroeg of er nu niets aan was te doen, dat die vervelende ouwe Chineezen haar met rust lieten. Kon de doekoen niet iets verzinnen, dat ten gevolge zou hebben, dat Mi, Pi en Ti ineens genoeg van haar kregen? Dan zou ze meteen van dat gezeur af zijn! „Niks geen bezwaar, kind," zei de doekoen. „Dat is een klein kunstje. Tracteer die opdringerige ouwe Chineezen als ze van avond bij je komen, maar eens op thee met arak, daar zijn ze dol op, roer er wat snippers gember door . . . Wacht," onderbrak Paps zijn verhaal, „van roeren gesproken, ik zou onze heele bowl vergeten," en hij draaide de vruchtenmassa in den kristallen buik eenige malen met een lepel om. . . „Zoo. Enfin, en toen vervolgde de doekoen : „Kijk, als nu vanavond die vervelende snijboonen komen, dan doe je voor je de drank inschenkt, dit schaaltje met boschbessen er in; het zijn gewone boschbessen, maar ze zijn allemaal bij volle maan geplukt door een kalong, die in mijn dienst is en in die kalong huist de ziel van een dooien Chinees, die door goenagoena aan zijn eindje is gekomen! „En wat zal er dan met Mi, Pi en Ti gebeuren?" vroeg het meisje. „Dat zul je wel zien," zei de doekoen, „als je maar zorgt, dat je er zelf niks van gebruikt en je vader ook niet." Okee, zei Oepie weer in het maleisch, ze betaalde de doekoen en ging naar huis.

„Enfin, zoo tegen negen uur kwamen dan Mi, Pi en Ti op het erf van het huisje, waar Oepie met haar liefhebbende vader woonde.

„Het was prachtig weer, zoo'n echte tropische zomeravond, net als nu hier; in de verte scheen de maan op de bergen, in een waringin zat een papegaai te kweelen als een nachtegaal, vuurmuskieten zoemden rond in alle kleuren van den regenboog, uit de jungle klonk telkens het smachtende gehuil van een verliefde tijger en uit de verte kwam het geluid of er een theeketel stond te zingen onder een brandklok, dat was natuurlijk een gamelan, kortom, het was zoo'n echte stijlvolle

Sluiten