Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

5de behandelingsuur.

Verloop: Het gaat beter, ze heeft slechts enkele malen gebeten, veelal nadat zij zich druk had gemaakt. Bij urineloozing is ze nu zindelijk, zij weigert echter op verzoek van de moeder te defaeceeren. Ook heeft zij zich in de afgeloopen week voor het eerst met ontlasting ingesmeerd. De moeder is er echter niet boos om geworden. Verder heeft de moeder opgemerkt, dat ze evenals vroeger weer op haar vingers zuigt. In vrije kwartiertjes speelt moeder nu met haar en leidt ze haar, als ze lastig is, hierdoor af.

Spel: J o p i e's spel vertoont ten opzichte van het vorige uur geen nieuws. Het slaapspel, het bijtspel en het vragen om „teetee" wisselen elkaar af.

6de behandelingsuur (14 dagen later).

Verloop: Ze heeft slechts enkele malen gebeten, onder andere een kindje op straat. Ze is wat rustiger, speelt veel alleen en is gezeggelijker en liever tegen haar ouders. Ze is nog steeds onzindelijk voor ontlasting.

Spel: Nu ze weer het slaapspel speelt en om „teetee" vraagt, hebben wij haar geduid, dat ze een heel klein kindje wil zijn in mamma's armen, „teetee" krijgende uit mamma's borst. Omdat wij vermoeden, dat zij ons niet goed begrijpt, gaan wif tot de in het derde hoofdstuk vermelde „gespeelde duiding" over en spelen haar de heele scène voor met moederpop en baby-pop. J o p i e kijkt met gespannen aandacht toe. Als het popje van de moeder-pop drinkt, gaat ze weer, met een volkomen tevreden uitdrukking op haar gezichtje, liggen en zegt ze: „Jopie teetee".

J.iA (< f

7de behandelingsuur (1 maand later).

Verloop: Sinds het vorige behandelingsuur heeft Jopie voor het eerst in het geheel niet meer gebeten. Ze is rustiger geworden en heeft zeer veel alleen gespeeld, waarbij het de 'moeder opgevallen is, dat zij dikwijls al spelend haar pop van haar borstje liet drinken. Het spelletje van het bijtende popje heeft de moeder deze maand daarentegen slechts enkele malen

Sluiten