Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

in een donkeren hoek. Op de vraag, wat ze toch voor vreeselijks gedaan hebben, dat ze zoo'n pijn moeten lijden,, antwoordt hij weer: „Ze hebben Henny geslagen. „Moet je echte pappa ook zoo dood?" „Ja, ook dood, pappa stout, heeft Henny geslagen, mamma ook". (Hoewel zijn moeder verzekert, dat dit nooit meer voorkomt, heeft zij erkend, dat het vroeger dikwijls gebeurde, omdat hij zoo lastig was. Nu krijgt hij geen klappen meer, maar wel heeft ze hem deze week eens, toen zij ten einde raad was, omdat hij 's nachts urenlang huilde en zeurde, een glas water in zijn gezicht gegooid). Achteraf wil Henny het gebraad toch maar liever niet opeten: „Maak U ze maar weer levend" zegt hij. Hij laat intusschen weer autos verongelukken en juicht bij ieder ongeluk.

7de behandelingsuur.

Verloop: Hij heeft vrij goed geslapen en minder aanvalletjes gehad, speelde veel en nu voor het eerst met kinderen van zijn eigen leeftijd (vroeger met 10—12 jarigen). Bij navraag blijkt, dat de moeder het niet heeft kunnen laten, hem een enkele maal toch weer bij zich in bed te nemen. Van belang is echter, dat zij zich hierbij verspreekt en zegt: „Ik neem hem nu alleen nog wel eens eventjes in bed, verder niets". Hieruit volgt, dat er vroeger meer is gebeurd dan „alleen maar" even bij moeder liggen! Wij hebben het haar natuurlijk weer afgeraden.

Spel: Er moeten vijf vaders en een moedertje gemaakt worden. Hij laat ze op de beesten rijden, haalt dan een mannetje van zijn paard en zegt: „Hij heeft het paard geslagen", waarna de zondaar direct op de reeds beschreven wijze met de schaar geslacht en op het vuur gegooid wordt. Hij is hierbij opvallend minder opgewonden als vorige malen. De overige vier vadertjes en het eene moedertje laat hij in een kano naar N. (zijn woonplaats) varen, over den grond. Hij laat het bootje slechts eenmaal omslaan, redt de opvarenden en vaart verder. Rijdt met de houten trein rond, dien hij niet meer laat verongelukken. Vaart weer met de kano. De geslachte man mag weer uit den brandstapel herrijzen, wordt tot man gekneed en mag ook mee in de boot. Dan zoekt hij uit

Sluiten