Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

faeces), doch als hij merkt, dat ik er geen critiek op heb, smijt hij de worst met groot plezier naar de dieren.

9de behandelingsuur.

Verloop: Hij heeft deze week enkele malen zijn tic gehad.

Spel: Weer dieren omkogelen met plastiline-klompen, „als een echte soldaat", zegt hij. Daar zijn tics ontstaan zijn na de geboorte van zijn zusje, vragen wij hem ondertusschen of hij zich nog iets herinnert uit den tijd, dat zusje geboren werd. Hij vermeldt hierop alle feiten: „Moeder was ziek, vader huilde, ik moest met Hans (zijn broer) naar opoe. Den dag daarop kwam er een brief, dat er een zusje gekomen was. De kinderen op straat zeggen: door het raam en toen lag ze ineens op het portaal. Maar waar ze vandaan komt, weet ik niet en de kinderen ook niet". Verder: „Het was maar half prettig, want moeder was ziek en vader huilde en moeder was als maar met zusje bezig, maar toch is zusje lief". Daar de ouders er tegen zijn, dat hun zoon wordt ingelicht, gaan wij er niet verder op in.

10de, 11de, 12de, 13de en 14de behandelingsuur (verdeeld

over 3 maanden).

Verloop: De tic-verschijnselen zijn in deze periode slechts af en toe opgetreden en dan voornamelijk, wanneer hij lang stil heeft moeten zitten.

Spel: Steeds omver-bombardeeren van een rij beesten. Tijdens het 14de uur vertelt hij: „M'n vader is nou veel liever; hij slaat nooit meer en stuurt ons alleen naar boven als we té stout zijn. Moeder slaat nog wel 'es, maar ze doet het niet hard en ze meent er niks van en het is alleen als we erg te keer zijn gegaan, zusje geschopt of zoo, nou en dan verdien je het".

15de behandelingsuur (iy2 maand later).

Verloop: De tic is af en toe opgetreden.

Spel: Voor het eerst gooit hij geen dieren meer dood. Nu speelt hij zeer wild voetbal met me. Terloops wordt een teddy-

Sluiten