Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

broodjes als muffins en scones, en naar gelang van den welstand, „dry” of „rich” cakes, in eindelooze variatie. Daarbij sandwiches, die een vindingrijke huisvrouw altijd weer anders en aantrekkelijk, van heel eenvoudig tot heel fijn, weet op te disschen.

Porridge.

Deze bereidt men door het havermout of de haverdegort, eigenlijk het traditioneele Scotch oatmeal,|’s avonds in water te koken en den volgenden morgen, als ze wat stijf geworden is, met warme, maar niet gekookte, melk, of ook wel room, te overgieten. Door deze bereidingswijze is porridge heel wat smakelijker dan Hollandsche havermoutpap (geen melkkooksmaak).

Tegenwoordig wordt het havermout vaak vervangen door graanpraeparaten die niet gekookt behoeven te worden, zooals b.v. gesponnen tarwe (shredded wheat) of tribrek (geroosterde en opgerolde tarwevlokken).

H o t p o t.

2 pond rundvleesch wordt in koud water gelegd en aan de kook gebracht, waarna men het nog 1 uur laat sudderen, onder voortdurend afschuimen. Dan voegt men er 2 gesnipperde uien en 1 kleingesneden winterwortel bij en hangt een zakje met kokskruiden in de pan. Zoo laat men alles nog drie kwartier sudderen, maakt dan het nat aan met wat bloem en dient het gerecht heet op.

Buhble and squeak.

Een stamppot van restjes, maar niet „gestampt” en niet gestoofd. Heeft men b.v. 1 pond koud vleesch,

1 pond gekookte kool en 1 pond gekookte aardappelen over, dan snijdt men het vleesch in stukjes, maakt

Sluiten