Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

1 pond vet in de frituurpan dampend heet en werp daarin het vleesch; wanneer dit bruin is, voegt men de kool en de aardappelen er bij, tot ook deze bruin en knapperig zijn. Wat gehakte groene kruiden worden over de uitgelekte bestanddeelen gestrooid, waarna men den schotel heet opdient.

jf

Mutton mould.

pond schapenvleesch wordt met 1 ons niervet kleingehakt en daarna met wat geraspt oud brood en een geklopt ei vermengd. Nu voegt men er wat gehakte versche kruiden en bouillon bij en doet het mengsel in een ingevetten metalen vorm zonder deksel; bovenop strooit men geraspt brood en dekt af met een ingevet papier. Nu zet men den vorm in een pan kokend water, zoo dat het water er niet in kan loopen, en laat het gerecht een uur lang zachtjes koken.

Gans (goose).

De gans wordt uitgehaald, waarbij men zooveel mogelijk van het vet verwijdert. Vul hem met salie en uien of met appelmoes en bak hem in een ovenslee gedurende 2 uren. Opdienen met bruine jus.

Kalkoen (turkey).

Bereid een vulling van kastanjes. Haal den kalkoen uit, doe de vulling er in, maak den kalkoen op en bedek de borst met een ingevet papier. Terwijl hij gebraden wordt, voortdurend bedruipen. Is het dier bijna droog, laat dan een stuk vet in den schotel smelten en gebruik dit. Leg 1 pond saucijsjes om den kalkoen heen en keer ze, wanneer ze van boven bruin zijn. Neem het papier weg, eenige minuten voor het vleesch gaar is (voor elk

Sluiten