Tekst
Onderstaande tekst is niet 100% betrouwbaar

bekleedt men het bord, stort het moes daarop en bedekt dit met een stuk deeg, waar men eenige gaten in geprikt heeft om den stoom tijdens het bakken door te laten. Nu maakt men den rand van de onderste deeglaag nat met koud water, drukt de twee randen van bovenen onderlaag rondom op elkaar en snijdt het overstekende deeg af. De deegdeksel wordt nu met melk of geklopt ei bestreken en daarop de pie in een oven gezet, die snel heet wordt. Men bakt ca. een half uur, tot de pie bruin is.

Treacle-tart.

Eerst maakt men „short crust”: 6 lepels bloem, een snufje zout en | theelepel bakpoeder worden vermengd, waarna men er 1 ons margarine of boter en \ ons varkensreuzel door doet* Nu kneedt men het deeg met zoo min mogelijk water, rolt het uit op een met bloem bestoven plank en bekleedt bodem en opstaanden rand van een vlaaivorm met het deeg. Prik er in met een vork op 3 plaatsen en bak het 10 min. in een heeten oven. Bedek het dan met een laag geraspt oud brood, daaroverheen een dikke laag van de allerbeste stroop en daarop nog wat broodraspsel. Yan overgebleven deeg heeft men reepen gesneden, die men in ruiten over de taart legt, waarna men ze nogmaals bakt tot de reepen bruin zijn.

Plumpudding (poudingplum).

Benoodigd: £ pond bloem, \ pond donkerbruine suiker, ^ pond krenten, 1-J ons oud brood, 4 ons rozijnen, H ons sukade, £ ons snippers, 1£ ons kalfsniervet,

4 zure appelen, 2 dl rum, sap en schil van 1 citroen,

5 eieren, \ muskaatnoot geraspt en 10 gr. zout.

Men verwijdert de velletjes van het vet en hakt het

Sluiten